reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninový salát s tuňákem

Suroviny

  • mrkev 150 g
  • rajče 5 ks
  • kapie 150 g
  • ranné zelí 150 g
  • cibule 75 g
  • tuňák 5 polévkových lžic
  • zelené olivy s papričkou 5 lžic
  • vejce 5 ks
  • ledový salát 5 listů
  • pepř
  • sůl
  • ocet balsamico

Pečivo

  • olej 2 lžíce
  • sůl 10 g
  • výběrová mouka polohrubá 500 g
  • řerstvé droždí 17,5 g
  • cukr 5 g
  • vlažná voda 260 ml

Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky, veškerou zeleninu nakrájíme na slabé proužky vyjma cibule, kterou nakrájíme na kolečka a olivy necháme vcelku na ozdobení. Mrkev smícháme se zelím a dáme do misky na list ledového salátu, na to poklademe papriku s rajčetem, navrch cibuli, pak vajíčko, doprostřed lžíci tuňáka a ozdobíme olivami, lehce osolíme, opepříme a pokapeme balsamicem.
Pečivo: Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečicím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 – 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C 10 – 15 minut. Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Zdroj: Zeleninový salát s tuňákem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-salat-s-tunakem-0  [On-line 30.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.