Suroviny
- mrkev 150 g
- rajče 5 ks
- kapie 150 g
- ranné zelí 150 g
- cibule 75 g
- tuňák 5 polévkových lžic
- zelené olivy s papričkou 5 lžic
- vejce 5 ks
- ledový salát 5 listů
- pepř
- sůl
- ocet balsamico
Pečivo
- olej 2 lžíce
- sůl 10 g
- výběrová mouka polohrubá 500 g
- řerstvé droždí 17,5 g
- cukr 5 g
- vlažná voda 260 ml
Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na plátky, veškerou zeleninu nakrájíme na slabé proužky vyjma cibule, kterou nakrájíme na kolečka a olivy necháme vcelku na ozdobení. Mrkev smícháme se zelím a dáme do misky na list ledového salátu, na to poklademe papriku s rajčetem, navrch cibuli, pak vajíčko, doprostřed lžíci tuňáka a ozdobíme olivami, lehce osolíme, opepříme a pokapeme balsamicem.
Pečivo: Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), umotáme housky, rohlíky a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečicím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 – 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, můžeme posypat hrubou solí nebo kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C 10 – 15 minut. Hotové rohlíky ihned přendáme z plechu na mřížku.
Zdroj: Zeleninový salát s tuňákem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-salat-s-tunakem-0 [On-line 30.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář