- 1 pórek
- 2 řapikaté celery
- 1 malý tenykl
- 3-4 malé mrkve
- 2-3 stonky čerstvé bazalky
- 2-3 stonky petržele
- 200 g květáku
- 1 list kapusty
- 1,5 litru zeleninového vývaru
Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, oloupeme celer a nakrájíme ho na kostičky. Odkrojíme stonek, kořeny a jiné tuhé části fenyklu, podélně ho rozřízneme na čtvrtiny a nakrájíme na plátky. Oškrábeme mrkev, ostrým nožíkem uděláme po stranách zářezy a nakrájíme na kolečka. Květák rozdělíme na růžičky, kapustu pokrájíme na proužky. Otrháme lístečky bazalky a petržele. Vývar přivedeme k varu, přidáme zeleninu a vaříme doměkka (přibližně 5-7 minut).
PODÁVEJTE S PARMAZÁNOVÝMI KNEDLÍČKY, POSYPTE NASEKANÝMI LÍSTEČKY BAZALKY A PETRŽELE. PARMAZÁNOVÉ KNEDLÍČKY PŘIPRAVÍTE ZE 3 KRAJÍČKŮ TOASTOVÉHO CHLEBA. ODKROJTE KŮRKU, ZBYTEK CHLEBA ROZDROBTE, PŘIDEJTE 2 LŽÍCE STROUHANÉHO PARMAZÁNU A ŠPETKU PRÁŠKOVÉ HOŘČICE A VEJCE. ZPRACUJTE TĚSTO, VYTVOŘTE Z NĚJ MALÉ KULIČKY A UVAŘTE JE VE VROUCÍ OSOLENÉ VODĚ.
Poslední tip, trik či komentář