reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninový vývar

  • 1 pórek
  • 2 řapikaté celery
  • 1 malý tenykl
  • 3-4 malé mrkve
  • 2-3 stonky čerstvé bazalky
  • 2-3 stonky petržele
  • 200 g květáku
  • 1 list kapusty
  • 1,5 litru zeleninového vývaru

Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka, oloupeme celer a nakrájíme ho na kostičky. Odkrojíme stonek, kořeny a jiné tuhé části fenyklu, podélně ho rozřízneme na čtvrtiny a nakrájíme na plátky. Oškrábeme mrkev, ostrým nožíkem uděláme po stranách zářezy a nakrájíme na kolečka. Květák rozdělíme na růžičky, kapustu pokrájíme na proužky. Otrháme lístečky bazalky a petržele. Vývar přivedeme k varu, přidáme zeleninu a vaříme doměkka (přibližně 5-7 minut).
PODÁVEJTE S PARMAZÁNOVÝMI KNEDLÍČKY, POSYPTE NASEKANÝMI LÍSTEČKY BAZALKY A PETRŽELE. PARMAZÁNOVÉ KNEDLÍČKY PŘIPRAVÍTE ZE 3 KRAJÍČKŮ TOASTOVÉHO CHLEBA. ODKROJTE KŮRKU, ZBYTEK CHLEBA ROZDROBTE, PŘIDEJTE 2 LŽÍCE STROUHANÉHO PARMAZÁNU A ŠPETKU PRÁŠKOVÉ HOŘČICE A VEJCE. ZPRACUJTE TĚSTO, VYTVOŘTE Z NĚJ MALÉ KULIČKY A UVAŘTE JE VE VROUCÍ OSOLENÉ VODĚ.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.