- 500 g chřestu
- lžíce cukru, citronové šťávy a bílého vína
- tyrolský špek
- parmezán
- máslo
Čerstvý zelený chřest opláchneme, spodek zlehka oškrábeme, případně zdřevnatělý konec odřízneme. Vložíme na 3 až 4 minuty do vroucí vody se solí, cukrem, citronovou šťávou a bílým vínem. Po povaření propláchneme studenou vodou. Chřest zabalíme každý zvlášť do plátku tyrolského špeku. Zlehka opečeme na másle na pánvi, posypeme parmezánem a dáme na 2 minuty zapéct pod rozehřátý gril. Po zapečení nandáme na talíř a zlehka přelijeme holandskou omáčkou.
Zdroj: Prostřeno TV prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleny-chrest-v-tyrolskem-speku
Poslední tip, trik či komentář