- 500 g kysaného zelí
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 50 g klobásy
- 50 g sušených hub
- 100 g uvařených brambor
- 50 g hladké mouky
- 6 lžic zakysané smetany (cca)
- 2 dl mléka
- sůl, pepř, bobkový list, nové koření
- kostka hovězího bujonu
Kysané zelí pokrájíme, lehce propláchneme, přidáme zeleninu, bujon, sušené houby, koření, zalijeme vodou (asi půl litru) a uvaříme doměkka. Zvlášť dáme uvařit brambory, které následně do polévky přidáme. Opečeme klobásku a ve finále ji rovněž přidáme do polévky. Hladkou mouku rozšleháme v mléce a zahustíme. Následně polévku odstavíme a přidáme zakysanou smetanu.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zelna-polevka-s-klobasou [On-line 4.4.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář