Potřebujeme:
- 300 g kuřecích jater,
- 150 g ovčího nebo balkánského sýra,
- 500 g zelí,
- 6 brambor,
- 3 cibule,
- 50 g másla,
- 3 lžíce rajského protlaku,
- 3 vejce,
- 2 dcl mléka
- mletou papriku sladkou i pálivou,
- pivo,
- máslo na vymazání mísy,
- olej, sůl, pepř
Zelí pokrájíme a dáme restovat do hrnce na rozpuštěné máslo. Přidáme 1 cibuli, sůl, pepř a restujeme 15 min. Potom přidáme 1 lžíci sladké papriky, zastříkneme 1 dcl vody a dusíme ještě 10 min. Poté přidáme 6 brambor nakrájených na kostičky, přisolíme a vaříme ještě 5–7 min. Do misky dáme 3–4 lžíce rajského protlaku, rozředíme vodou z hrnce se zelím, osolíme a promícháme. Do jiné misky dáme 2 dcl mléka, 3 vejce, balkánský sýr na kostičky a dobře rozmícháme.
Zapékací mísu vymažeme máslem, nalijeme směs z hrnce, polijeme rajským protlakem a potom směsí z druhé mísy, rozetřeme a dáme péct do trouby na 30 min při 180 °C.
Na oleji opečeme játra, přidáme nakrájenou cibuli a po 3–4 min polijeme černým pivem. Nakonec osolíme a opepříme.
Zdroj: Zelné řezy s opečenými kuřecími jatýrky; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zelne-rezy-s-opecenymi-kurecimi-jatyrky.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář