4–6 porcí
- 500 g hovězího masa předního
- 2 lžíce sádla
- 2 velké cibule
- mletá paprika
- 1 malá plechovka rajského protlaku
- 6 středních brambor
- 1/4 malé hlávky zelí
- kmín
- černý mletý pepř
- sůl
Umyté a očištěné maso nakrájíme na kostky. Na sádle osmažíme dozlatova cibuli s kmínem a přidáme mletou papriku. Vložíme nakrájené maso, které za občasného míchání podusíme ve vlastní šťávě. Poté přidáme sůl, rajský protlak, zalijeme vařící vodou tak, aby bylo vše zakryté a dusíme pod pokličkou. Občas zamícháme a dolijeme horkou vodou.
Když je maso měkké, přidáme oloupané syrové brambory nakrájené na kostičky a na nudličky nakrájené hlávkové zelí. Vše pak vaříme ještě 20 minut.
Zdroj: Kluci v akci
Poslední tip, trik či komentář