reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zimní cheesecake

Suroviny

  • ricotta 400 g
  • mascarpone 400 g
  • cukr moučka 230 g
  • vejce 3 ks
  • citronové máslo 2 lžíce
  • vanilkový lusk 1 ks
  • máslové sušenky 150 g
  • mandle 50 g
  • máslo 100 g
  • jablka 6 ks
  • máslo 50
  • rozinky namočené v rumu 1 hrst
  • skořice 1 lžička
  • vanilkový cukr
  • citron
  • mandlové plátky
  • čokoládové hobliny

Troubu předehřejeme na 140 °C. Sušenky i mandle rozmixujeme v robotu. Zalijeme máslem a zpracujeme, aby se vše propojilo. Vymažeme dortovou formu máslem a dno vyložíme pečicím papírem. Rozprostřeme na něj sušenkovo-mandlovou vrstvu a dáme chladit. Vyšleháme dohladka ricottu s mascarpone, přidáme vejce, cukr, citronové máslo a vanilku. Směs naneseme na připravený korpus. Pečeme jednu hodinu tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Cheesecake necháme vychladnout, teprve pak vyjmeme z formy.

Na másle zpěníme oloupaná a nakrájená jablka, zakápneme citronovou šťávou, přidáme vanilkový cukr, rozinky v rumu, skořici. Ozdobíme čokoládovými hoblinami a mandlovými plátky a podáváme k dezertu.

Zdroj: Zimní cheesecake; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zimni-cheesecake  [On-line 22.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.