- vepřová plec 1 kg
- brambory 1 g
- uzené 35 dkg
- klobásy 3 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
- cibule 4 kusy
- česnek 1 palička
- sladká a pálivá paprika 1 špetka
- další koření dle chuti 1 špetka
Maso a uzené nakrájíme na kostky. Brambory, klobásy a cibuli nakrájíme na plátky. Vše okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a promícháme. Necháme aspoň hodinu odležet. Tuto směs rozdělíme na porce a zabalíme do alobalu. Pečeme na grilu, na roštu v troubě, nebo na ohni v horkém popelu. Jídlo je dobré se zálivkami a čerstvými zeleninovými saláty.
Zdroj: Živáňská; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zivanska [On-line 12.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář