Potřebujeme:
- 1/2 kg vepřové plece,
- 1/2 kg kuřecích prsou,
- 2 ks pikantní klobásy,
- 20 dkg anglické slaniny,
- 1 kg brambor,
- zelenou a červenou papriku,
- 2 velké cibule,
- česnek,
- hořčici,
- červenou papriku pálivou a sladkou,
- čerstvou majoránku, rozmarýn, mletý kmín,
- olej, sůl
Do alobalu dáme plátky brambor, cibule, posypeme tymiánem, rozmarýnem, přidáme česnek, papriku a maso. Osolíme, maso pokapeme hořčicí smíchanou s olejem, pálivou a sladkou paprikou a přidáme mletý kmín. Navrch přidáme pokrájenou klobásu a slaninu. Zabalíme do alobalu a pečeme hodinu na 200 – 220 °C. Potom rozbalíme a dopečeme 30 min, aby se udělala kůrka.
Zdroj: ŽIVÁŇSKÁ PEČENĚ; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zivanska-pecene-od-yvetty-blanarovicove.html [On-line 20.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář