reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Živáňská pečeně

Suroviny

  • sůl
  • brambory 10-15 ks
  • kuřecí prsa 5 ks
  • pepř
  • vepřové maso 0,5 kg
  • citrón 1/2
  • paprika 5 ks
  • velká cibule 3 ks
  • česnek
  • sůl
  • olivový olej
  • pepř

Dip

  • salátová okurka
  • kopr
  • bílý jogurt
  • zakysaná smetana
  • olivový olej 1 lžíce
  • česnek 3 stroužky

Brambory, maso a papriky si nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek na plátky. Na alobal klademe brambory, které můžeme okořenit směsí na americké brambory, poté maso, papriku, cibuli, česnek a okořeníme solí a pepřem. Můžeme přidat také například cuketu, trochu sýra, slaninu, klobásku atd. Výborně chutná, když je maso den předem naložené – kuřecí maso například v oleji s citrónovým pepřem a vepřové ve směsi oleje, hořčice a grilovacího koření. Vše zabalíme do alobalu, nejlépe ve dvou vrstvách, a děláme buď na grilu, nebo v troubě při vysoké teplotě cca 1 – 2 hodiny.
Okurku si oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, kopr nasekáme a česnek prolisujeme, smícháme vše dohromady, přidáme smetanu, jogurt, olej, osolíme, opepříme a zakapeme šťávou z citrónu.

Zdroj: Živáňská pečeně; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zivanska-pecene  [On-line 29.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.