reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Živáňská pečeně v alobalu (3 druhy masa), petrželkové brambory

Suroviny

  • brambory 1 kg
  • vepřová plec nebo krkovice 1 kg
  • uzené maso 1 kg
  • zelená petrželka
  • špek 200 g
  • cibule 4 ks
  • kuřecí prsa 4 ks
  • cibule 4 ks
  • sůl
  • koření dle chuti

Maso nakrájíme na plátky velikosti dlaně. Vepřové naklepeme, osolíme, opepříme. Špek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kolečka nebo půlkolečka. Vezmeme alobal, lehce potřeme olejem a postupně skládáme za sebou. Mezi vepřové a uzené dáváme hodně cibule, ke kuřecímu dáváme plátek špeku. Vytvoříme skládáním do velikosti štrůdlu. Maso naskládáme, z vrchu okapeme olivovým olejem a pečlivě zabalíme. Maso pustí šťávu, chutě se prolnou, nesmí vytéct. Takto vytvořené a zabalené dvě nohavice uložíme přes noc do lednice. Než podáváme, pečeme při 180°C asi hodinu.

Živáňskou podáváme s uvařenými brambory, omaštěnými máslem a posypanými zelenou petrželkou. (Živáňská se také může péct na jehle i s brambory).

Zdroj: Živáňská pečeně v alobalu (3 druhy masa), petrželkové brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zivanska-pecene-v-alobalu-3-druhy-masa-petrzelkove-brambory  [On-line 09.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.