Ingredience
- vepřové plecko 1 kg
- cibule 3 kusy
- brambory 1 kg
- slanina 300 g
- zelená paprika 3 kusy
na marinádu:
- olej 100 ml
- vegeta 1 lžička
- med 1 lžíce
- chilli 1 lžička
- grilovací koření 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
Maso nakrájíme na plátky a zlehka naklepeme. Připravíme marinádu a maso naložíme – nejlépe den předem. Brambory, cibuli i papriku nakrájíme na kolečka, slaninu na plátky. Připravíme si větší čtverce silnějšího alobalu a postupně ho poklademe plátky brambor, slaniny, kolečky cibule, papriky a kousky naloženého masa, zeleninu a maso střídáme, navrch dáme slaninu a nakonec to celé zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby asi na hodinu a půl.
Zdroj: Živáňský balíček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zivansky-balicek [On-line 05.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář