Suroviny
Kuře:
- kuřecí prsní řízny 5 ks
- čerstvý tymián
- anglická slanina 2 plátky
- sůl
- pepř
Zelenina:
- pórek 200 g
- baby špenát 200 g
- mražený hrášek 200 g
Brambory:
- brambory 800 g
- cibule 3 ks
- olivový olej
- drůbeží bujón 1 kostka
- smetana ke šlehání 100 ml
- parmazán 30 g
Brambory nakrouhejte v robotu na tenké plátky, zalijte vroucí vodou a pár minut povařte, až jsou poloměkké.
Cibuli oloupejte a v robotu nakrouhejte na plátky a na 2 lžících oleje spolu s bujónem opečte, zakápněte trochou vody. Přidejte scezené brambory, promíchejte, zalijte smetanou a navrch nastrouhejte parmazán. Zapečte pod grilem.
Kuře obalte v soli, pepři a rozmarýnu a naklepejte. Osmažte na pánvi na lžíci oleje, až bude z obou stran zlatavé. Slaninu nakrájejte na proužky a přidejte ke kuřeti opéct.
Pórky nakrájejte na jemné plátky, vsypte do prázdného kastrolu po bramborách se lžící oleje a osmažte. Přidejte špenát a nakonec hrášek.
Zdroj: Zlaté kuře se zeleninou a gratinovanými brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zlate-kure-se-zeleninou-gratinovanymi-brambory [On-line 23.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář