Ingredience
- vejce 3 kusy
- tuk 125 g
- voda 250 ml
- moučkový cukr 60 g
- mléko 650 ml
- máslo 150 ml
- mouka 1 dávka
Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce.
Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.
Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky.
Zdroj: Žloutkové věnečky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zloutkove-venecky [On-line 20.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář