Suroviny
- zelený chřest 10 g
- smetana 4 cl
- mléko 2 cl
- cukr 60 g
- červená řepa 30 g
- hladká mouka 20 g
- tmavá čokoláda 20 g
- vejce 1 kus
- žloutek 1 kus
Chřest opečeme na pánvi tak, že se začne skoro pálit. Poté ho vyvaříme ve směsi smetany, cukru a mléka, přidáme žloutek.
Směs naplníme do láhve na šlehačku. Pomocí tekutého dusíku připravíme zmrzlinu.
Řepu nakrájíme na tenké plátky a pomalu vaříme v cukrovém rozvaru a necháme v něm vychladnout.
Vejce rozdělíme na bílek a žloutek, z bílku vyšleháme sníh, žloutek vymícháme s cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, mouku a upečeme plat. Poté nalámeme čokoládové těsto na dekoraci.
Zdroj: Zmrzlina z pečeného chřestu s čokoládou a kandovanou řepou; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/zmrzlina-z-peceneho-chrestu-s-cokoladou-kandovanou-repou [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář