Ingredience
- roštěnka 5 kusů
- olej 1 dávka
- uzená slanina 100 g
- cibule 1 kus
- plnotučná nebo francouzská hořčice 1 lžíce
- hladká mouka 1 lžíce
- sterilované okurky 4 kusy
- bujon 500 ml
- rýže 500 g
- sůl a pepř 1 dávka
Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme. Maso dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou vyškvaříme, pak přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou, necháme zarestovat a přilejeme bujon. Promícháme, vrátíme roštěnky a dusíme dopoloměkka (maso lépe změkne v tlakovém hrnci). Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme doměkka. Ideální přílohou je rýže, kterou uvaříme klasicky
Zdroj: Znojemská roštěná; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/znojemska-rostena [On-line 27.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář