reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Znojemská roštěná

Ingredience

  • roštěnka 5 kusů
  • olej 1 dávka
  • uzená slanina 100 g
  • cibule 1 kus
  • plnotučná nebo francouzská hořčice 1 lžíce
  • hladká mouka 1 lžíce
  • sterilované okurky 4 kusy
  • bujon 500 ml
  • rýže 500 g
  • sůl a pepř 1 dávka

Roštěnky po obvodu nařízneme, opepříme, osolíme a v rozpáleném oleji z obou stran orestujeme. Maso dáme stranou a do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou vyškvaříme, pak přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme dorůžova, zaprášíme hladkou moukou, necháme zarestovat a přilejeme bujon. Promícháme, vrátíme roštěnky a dusíme dopoloměkka (maso lépe změkne v tlakovém hrnci). Pak přidáme lžíci hořčice, na kostičky nakrájené okurky a dusíme doměkka. Ideální přílohou je rýže, kterou uvaříme klasicky

Zdroj: Znojemská roštěná; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/znojemska-rostena [On-line 27.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.