Suroviny
- hladká mouka nebo solamyl
- kuřecí prsa 1,5 kg
- vejce 2 ks
- cibule 1-2 ks
- máslo 150 g
- sójová omáčka
- rýže 3 hrnky
- worcestrová omáčka
- olej
- kari
- sůl
- pepř
Opláchnuté a osušené kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, kam přidáme nakrájenou cibuli na kolečka, osolíme, opepříme, přidáme dvěsyrová vejce, několik lžic sójové omáčky, worcestrovou omáčku, kari koření a zaprášíme hladkou moukou (nebo solamylem). Promícháme a necháme den odležet v chladu. Pak na pánvi zprudka osmahneme.
Rýže: v hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme tři velký hrnky rýže, osolíme, přidáme kari a rýži opražíme. Pak zalijeme vodou – dvojnásobek vody, co rýže – a necháme pozvolna asi 20 minutdusit pod pokličkou. Až je rýže skoro uvařená, sundáme ji ze sporáku, hrnec zakryjeme utěrkou a necháme rýži dojít v teple.
Zdroj: Žraločí ploutve, rýže; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zraloci-ploutve-ryze [On-line 27.01.2016]
Poslední tip, trik či komentář