Ingredience
- 300 g kančí kýty
- 300 g dančího hřbetu
- Pepř
- Koření divočina
- Olivový olej
- Snítky tymiánu
- 100 g sušených hříbků
- 300 g šalotky
- Sůl
- 300 ml demi glace
- 150 g smetany
Maso pokrájíme na kostky. Ty posypeme tymiánem, kořením divočina a pepřem a pokapeme olejem. Promícháme a necháme přes noc odpočívat v lednici. Teprve až poté ho osolíme.
V kastrolu rozehřejeme olej, na kterém začneme opékat maso. Vložíme ho do hrnce a zamícháme až po chvíli, aby se nám zatáhlo. Poté znovu zamícháme a opět chvilku necháme.
Šalotku nakrájíme na větší kousky a vhodíme do hrnce. Opečeme, přidáme houby a přilijeme vodu, ve které se namáčely sušené houby a demi glas. Vaříme, dokud maso nebude měkké.
Závěrem zahřejeme smetanu a nalijeme ji do ragú.
Zdroj: Zvěřinové ragú s hříbky; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2349-zverinove-ragu-s-hribky/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář