reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zvěřinový hřbet s celerovým purée, demi-glace s vůní jehličí

Suroviny

  • demi glac + borovicové jehličí 50 ml
  • brambory 70 g
  • hřbet ze zvěřiny 150 g
  • celer 70 g
  • smetana 100 ml
  • sůl
  • pepř
  • máslo na zjemnění
  • muškátový oříšek
  • rozmarýn

Hřbet opepříme, pomažeme olivovým olejem a přidáme snítky rozmarýnu. Maso necháme naložené v lednici. Hodinu před přípravou ho vyndáme, aby mělo pokojovou teplotu. Zvěřinový hřbet poté zprudka z obou stran opečeme na pánvi, poté zabalíme do alobalu a vložíme do trouby. Pečemev troubě vyhřáté na 180°C, dokud maso nemá vnitřní teplotu 60-65°C. Uvnitř by mělo zůstat růžové.

Brambory a celer nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do změknutí. Pak pomocí tyčového mixéru rozmixujeme, dochutím solí, pepřem a muškátovým oříškem. Zjemníme smetanou a máslem.

Hotovou omáčku demi-glace si rozehřejeme v hrnci, přidáme borovicové jehličí, necháme chvíli provařit, zjemníme máslem a přecedíme. Podáváme jako šťávu k masu.

Zdroj: Zvěřinový hřbet s celerovým purée, demi-glace s vůní jehličí; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zverinovy-hrbet-s-celerovym-puree-demi-glace-s-vuni-jehlici  [On-line 06.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.