- hovězí roštěnec (nebo 5 roštěnek po 200 g)) 1 kg
- sůl
- pepř
- olej
- hořčice
- cibule 1 kus
- hladká mouka
Noky
- uvařené brambory 1 kg
- rohlíky 4 kusy
- vejce 4 kusy
- hrubá mouka 4 lžíce
- solamyl 4 lžíce
- sůl
- zelené polévkové bylinky
Fazolky
- mražené fazolky 250 g
- česnek 3 stroužky
- anglická slanina 200 g
- sůl
- vegeta 1 špetka
Roštěnky na okraji nařízneme a okraje rozklepeme. Maso posolíme a opepříme a osmahneme na pánvi. Porce potřeme hořčicí a dáme dusit do tlakového hrnce na výpek a cibulku doměkka. Maso vyjmeme, vložíme v pekáčku do trouby na horký vzduch a ještě pečeme asi na 200 °C. Po dvaceti minutách roštěnou vyndáme a s pomocí mouky a vody doděláme šťávu. Vše vložíme ještě na chvíli do trouby.
Na noky nastrouháme uvařené brambory, nakrájíme rohlíky na kostky, přidáme vejce, mouku, Solamyl, sůl a bylinky. Vše zamícháme a necháme dvacet minut odstát. Potom tvoříme větší noky, které zavaříme v osolené vroucí vodě. Jsou hotové, když vyplavou.3. Anglickou slaninu osmahneme na pánvi a přidáme k ní mrazené fazolky, které chvilku podusíme. K zelenině přidáme česnek, Vegetu a dosolíme podle chuti. Podáváme teplé k masu s noky.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slezska-rostena-s-hostickymi-noky-fazolky-se-slaninou [On-line 27.12.2011]
Poslední tip, trik či komentář