reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slezská roštěná s hoštickými noky, fazolky se slaninou a česnekem

  • hovězí roštěnec (nebo 5 roštěnek po 200 g)) 1 kg
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • hořčice
  • cibule 1 kus
  • hladká mouka

Noky

  • uvařené brambory 1 kg
  • rohlíky 4 kusy
  • vejce 4 kusy
  • hrubá mouka 4 lžíce
  • solamyl 4 lžíce
  • sůl
  • zelené polévkové bylinky

Fazolky

  • mražené fazolky 250 g
  • česnek 3 stroužky
  • anglická slanina 200 g
  • sůl
  • vegeta 1 špetka

Roštěnky na okraji nařízneme a okraje rozklepeme. Maso posolíme a opepříme a osmahneme na pánvi. Porce potřeme hořčicí a dáme dusit do tlakového hrnce na výpek a cibulku doměkka. Maso vyjmeme, vložíme v pekáčku do trouby na horký vzduch a ještě pečeme asi na 200 °C. Po dvaceti minutách roštěnou vyndáme a s pomocí mouky a vody doděláme šťávu. Vše vložíme ještě na chvíli do trouby.

Na noky nastrouháme uvařené brambory, nakrájíme rohlíky na kostky, přidáme vejce, mouku, Solamyl, sůl a bylinky. Vše zamícháme a necháme dvacet minut odstát. Potom tvoříme větší noky, které zavaříme v osolené vroucí vodě. Jsou hotové, když vyplavou.3. Anglickou slaninu osmahneme na pánvi a přidáme k ní mrazené fazolky, které chvilku podusíme. K zelenině přidáme česnek, Vegetu a dosolíme podle chuti. Podáváme teplé k masu s noky.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slezska-rostena-s-hostickymi-noky-fazolky-se-slaninou [On-line 27.12.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.