reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Szertés pörkolt / nokedlival

Vepřový perkelt s nokedly

  • 600 g vepřového masa
    1 cibule
    1 stroužek česneku
    vepřové sádlo
    3 barevné papriky
    1 rajče
    1 kg polohrubé mouky
    2 vejce
    mletá sladká paprika
    vegeta
    slunečnicový olej
    sůl, pepř

Perkelt:
V hrnci rozpustíme sádlo a zpěníme na něm nasekanou cibulku. Vepřové maso nakrájíme na kostičky a přidáme k cibulce. Osolíme a opepříme a necháme orestovat. Papriky a rajče nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. Ochutíme vegetou a necháme asi hodinu vařit, aby se voda vyvařila.

Nokedly:
V míse smícháme polohrubou mouku s vejci, osolíme a vypracujeme těsto, do kterého postupně přiléváme vodu tak, aby nebylo tuhé ani příliš řídké – má být lepivé. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu. Jakmile se voda vaří, přiložíme na hrnec struhadlo s velkými oky (nebo přímo nástroj na výrobu zavářky do polévek, halušek atp.) a těsto pomalu protlačujeme skrz do hrnce. Tím vzniknou malé kousky uvařeného těsta jménem nokedly. Zcedíme je a promícháme s kapkou oleje, aby se k sobě nelepily.

Nokedly podáváme s vepřovým perkeltem.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Szertes-poerkolt-nokedlival/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.