reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marmelatta di cipolle di tropea

Džem z červených cibulek

(4 porce)

  • 1 kg červené cibulky
    1 panák koňaku
    2 dl bílého vína
    300 g cukru krupice
    300 g třtinového cukru
    2 bobkové listy
    2-3 hřebíčky

Červené cibulky nakrájíme. V misce je zalijeme koňakem a bílým vínem. Přidáme bobkový list, hřebíček (stačí dvě kuličky) a přisypeme dva druhy cukru. Vše důkladně promícháme. Přikryjeme fólií a necháme v lednici 6 hodin marinovat.
V kastrůlku na mírném plameni necháme směs bublat 30 minut, dokud z ní nevznikne sirup. Podáváme vychlazené, případně marmeládu zavaříme.
Podáváme k sýru nebo k masu.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Marmelatta-di-cipolle-di-tropea/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.