Džem z červených cibulek
(4 porce)
- 1 kg červené cibulky
1 panák koňaku
2 dl bílého vína
300 g cukru krupice
300 g třtinového cukru
2 bobkové listy
2-3 hřebíčky
Červené cibulky nakrájíme. V misce je zalijeme koňakem a bílým vínem. Přidáme bobkový list, hřebíček (stačí dvě kuličky) a přisypeme dva druhy cukru. Vše důkladně promícháme. Přikryjeme fólií a necháme v lednici 6 hodin marinovat.
V kastrůlku na mírném plameni necháme směs bublat 30 minut, dokud z ní nevznikne sirup. Podáváme vychlazené, případně marmeládu zavaříme.
Podáváme k sýru nebo k masu.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Marmelatta-di-cipolle-di-tropea/
Poslední tip, trik či komentář