reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Polpettone con pancetta – Sekaná po italsku se slaninou

4 porce

  • 350g mletého hovězího masa
  • 100g pancetty
  • 10g sušených hub
  • 1 malá cibule
  • 40g mortadely
  • ¼ veky
  • 1dcl mléka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • hrst petrželové natě
  • olej extra virgin
  • sůl
  • pepř

Namočíme houby do vlažné vody asi na 15min, poté z nich vymačkáme vodu a nakrájíme. Cibulku, mortadelu a petrželku nakrájíme na jemno. Pečivo namočíme do mléka, hned vyndáme, vymačkáme zbylou tekutinu a nakrájíme na kousky.
V míse vše smícháme, dochutíme solí a pepřem a vypracujeme šišku. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, vysypeme trochou strouhanky a vyložíme slaninou tak, aby přesahovala ven. Masovou směs dáme do formy a přikryjeme přesahující slaninou. Pečeme v předehřáté troubě na 160° 30min, poté ještě 20 minut na 180°, aby sekaná získala zlatavou kůrku.

Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/polpettone-con-pancetta/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.