4 porce
- 350g mletého hovězího masa
- 100g pancetty
- 10g sušených hub
- 1 malá cibule
- 40g mortadely
- ¼ veky
- 1dcl mléka
- 2 vejce
- strouhanka
- hrst petrželové natě
- olej extra virgin
- sůl
- pepř
Namočíme houby do vlažné vody asi na 15min, poté z nich vymačkáme vodu a nakrájíme. Cibulku, mortadelu a petrželku nakrájíme na jemno. Pečivo namočíme do mléka, hned vyndáme, vymačkáme zbylou tekutinu a nakrájíme na kousky.
V míse vše smícháme, dochutíme solí a pepřem a vypracujeme šišku. Formu na srnčí hřbet vymažeme olejem, vysypeme trochou strouhanky a vyložíme slaninou tak, aby přesahovala ven. Masovou směs dáme do formy a přikryjeme přesahující slaninou. Pečeme v předehřáté troubě na 160° 30min, poté ještě 20 minut na 180°, aby sekaná získala zlatavou kůrku.
Zdroj: S Italem v kuchyni http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/polpettone-con-pancetta/
Poslední tip, trik či komentář