Na 4 porce potřebujeme:
- 1 lžíci másla,
1 šalotku,
1 stroužek česneku,
1 snítku tymiánu,
200 ml bílého vína,
400 g loupaných rajčat,
400 ml rybího vývaru,
200 g lososa,
4 listy čerstvé bazalky
V hrnci rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět najemno pokrájenou šalotku a podrcený česnek. Přidáme odrhnutý tymián a ještě chvilku restujeme. Přilijeme víno a necháme ho chvilku svařit.
Loupaná rajčata překrájíme, přidáme je do hrnce společně s rybím vývarem a povaříme. Lososa nakrájíme, vložíme do polévky a 2 minuty vaříme. Nakrájíme bazalku a přidáme ji do hotové polévky. Čerstvými lístky ozdobíme polévku v talíři.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/rajcatova-rybi-polevka-18-5-2010.html
Poslední tip, trik či komentář