reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Biskupský chlebíček

  • 0,2 kg másla
    0,2 kg cukru moučky
    0,24 kg hladké mouky
    0,20 kg vajec
    rozinky
    kandované ovoce
    1/3 kypřícího prášku
    čokoláda na potažení
    ořechy na ozdobu

na vymazání formy:

  • tuk
    polohrubá mouka

Do povoleného másla, vyšlehaného s cukrem, zapracujeme žloutky a opatrně vmícháme část sněhu z bílků. Tuto nadlehčenou tukovou hmotu přidáme ke zbytku vyšlehaných bílků a jemně promísíme. Poté přisypeme mouku, smíchanou s kypřícím práškem a vytvoříme lehké těsto, do kterého na závěr vmícháme kousky kandovaného ovoce a sušené rozinky. Formu vyloženou alobalem vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a potom ji do dvou třetin naplníme hotovým těstem. Pečeme na 160 stupňů asi tři čtvrtě hodiny. Až upečený chlebíček vychladne, vyklopíme ho, přelijeme tenkou vrstvou roztavené čokolády a ozdobíme vrstvou ořechů a sušeného ovoce. Při servírování můžeme doplnit ještě čerstvým ovocem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/103-biskupsky-chlebicek/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.