- 0,2 kg másla
0,2 kg cukru moučky
0,24 kg hladké mouky
0,20 kg vajec
rozinky
kandované ovoce
1/3 kypřícího prášku
čokoláda na potažení
ořechy na ozdobu
na vymazání formy:
- tuk
polohrubá mouka
Do povoleného másla, vyšlehaného s cukrem, zapracujeme žloutky a opatrně vmícháme část sněhu z bílků. Tuto nadlehčenou tukovou hmotu přidáme ke zbytku vyšlehaných bílků a jemně promísíme. Poté přisypeme mouku, smíchanou s kypřícím práškem a vytvoříme lehké těsto, do kterého na závěr vmícháme kousky kandovaného ovoce a sušené rozinky. Formu vyloženou alobalem vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou a potom ji do dvou třetin naplníme hotovým těstem. Pečeme na 160 stupňů asi tři čtvrtě hodiny. Až upečený chlebíček vychladne, vyklopíme ho, přelijeme tenkou vrstvou roztavené čokolády a ozdobíme vrstvou ořechů a sušeného ovoce. Při servírování můžeme doplnit ještě čerstvým ovocem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/103-biskupsky-chlebicek/
Poslední tip, trik či komentář