na buflery:
- 470 g bílků
180 cukru krystal
100 g pudinkového prášku
220 g žloutků
60 ml vody
250 g hladké mouky
na bílkovou náplň:
- 180 g bílků
700 g cukru krystal
180 ml vody
150 g ovocného protlaku
na dokončení:
- 300 g tmavé čokolády
kakaové máslo (ztužený tuk)
Nejdříve si připravíme buflery: Bílky vyšleháme s částí krystalového cukru a pudinkovým práškem. Žloutky zase se zbytkem cukru a vodou, kterou ovšem přidáváme postupně. Žloutky zlehčíme částí bílkové hmoty, pak obě masy spojíme a postupně ještě přimícháme mouku. Pomocí cukrářského sáčku vytvoříme na plechu vyloženém pečicím papírem buflery, které pečeme asi 10–15 minut při 180 stupních, dokud nezezlátnou.
A můžeme se pustit do náplně: Část cukru vyšleháme s bílky a zbytek dáme vařit s vodou. Až má cukrový rozvar správnou hustotu a dá se z něj vytvořit tzv. „silný řetěz“, pomalu ho zašleháme do bílkového sněhu. Vzniklou směs necháme šlehat, tak dlouho, dokud nezchladne. Potom ji dochutíme ovocným protlakem a nastříkáme cukrářským sáčkem na buflery.
Zatím „holé“ indiánky dáme ztuhnout do lednice a pak je potáhneme polevou z čokolády, kterou zředíme kakovým máslem nebo stoprocentním tukem tak, aby vytvořila na indiáncích jen tenkou vrstvu. Pro větší efekt je můžeme ještě jemně pocukrovat.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/237-indianci/
Poslední tip, trik či komentář