- hovězí maso
domácí bezlepkové těstoviny
celer
mrkev
petržel
cibule
celý pepř
nové koření
sůl
petržel nebo pažitka
Hovězí maso zalijeme studenou vodou a vaříme tak dlouho, dokud na hladinu nevystoupí pěna, kterou sebereme. Přidáme sůl, celý pepř a nové koření, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, a dále vaříme 2 až 3 hodiny. Až je maso měkké, vývar scedíme a dochutíme.
Polévku servírujeme s krátce zavařenými těstovinami, kousky hovězího masa a na nudličky nakrájenou zeleninou. Ozdobíme zelenou petrželkou nebo pažitkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/264-hovezi-vyvar-s-domacimi-testovinami/
Poslední tip, trik či komentář