reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Studená rajčatová polévka s avokádem a krevetami

  • 1 kg zralých rajčat,
    0,2 l rajčatového džusu,
    čerstvá bazalka
    1pl mouč. cukru,
    2 lvinného nebo balsamikového octa,
    0,2 l olivového oleje,
    16 ks tygřích krevet,
    2 ks zralého avokáda,
    japonská majonéza

Krevety očistíme a povaříme v horké a osolené vodě 2-3 min.
pokrájena rajčata, rajčatový džus, cukr, ocet a bazalku promícháme v míse a zakryté necháme 2hodiny při pokojové teplotě odstát. Pak vše přepasírujeme přes mlýnek (pasírku). Pomalu vmíchám olivový olej a dochutíme solí a pepřem. Podáváme při pokojové teplotě. Do hlubokého talíře dáme krevety, avokádo, ozdobíme majonézou a přidáme rajčatovou polévkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/425-studena-rajcatova-polevka-s-avokadem-a-krevetami/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.