reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dančí řízky se žampiony, rýže, rajčatový salát

  • řízky z kýty/ svíčkové 1 kus
  • sůl a pepř 1 špetka
  • máslo 3 lžíce
  • větší cibule 1 kus
  • vývar masoxu 1 dávka
  • citron 0.5 kusu
  • cukr 1 lžička
  • hladká mouka 1 lžíce
  • červené víno 1 l
  • žampiony 10 kusů
  • sýr pecorino 100 g
  • pepř 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • cukr 1 špetka

Řízky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Na 2 lžících rozehřátého másla zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, přidáme maso, zprudka po obou stranách opečeme, podlijeme vývarem, zmírníme oheň a dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme dalším vývarem, přeléváme vydušenou šťávou a občas obracíme.

Asi v polovině přidáme na plátky nakrájený citrón a podle chuti osladíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku, osmahneme, za stálého míchání zředíme vývarem a povaříme. Na zbytku rozehřátého másla podusíme doměkka na plátky nakrájené žampióny. Povařenou šťávu přecedíme, přidáme k ní víno a houby.

Chvíli povaříme a nakonec ve šťávě pohřejeme řízky. Podáváme s dušenou rýží, do níž jsme přidali celou cibuli s napíchaným hřebíčkem, nebo šťouchanými brambory a rajčatovým salátem s cibulkou.

Zdroj: Dančí řízky se žampiony, rýže, rajčatový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/danci-rizky-se-zampiony [On-line 31.5.2012]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.