reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plněná panenka, šťouchané brambory s cibulí a slaninou, rajčatovo-okurkový salát

  • vepřová panenka 5 kusů
  • debrecínské párky 4 kusy
  • slanina 250 g
  • olej nebo sádlo
  • hořčice
  • ocet
  • cukr
  • hladká mouka dle potřeby

Brambory

  • cibule 2 kusy
  • brambor 1 kg
  • sůl a pepř 1 špetka
  • zelená petržel
  • pažitka
  • máslo
  • sůl 1 špetka

Salát

  • rajčata, okurky
  • cibulka a česnek
  • sůl a pepř 1 špetka
  • ocet

Panenku opláchneme, protkneme párkem, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, osmahneme na pánvi, obalíme plátkem slaniny a dáme péct do trouby na cca 15-20 minut. Vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, přidáme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme vodou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, česnekem a hořčicí. Před podáváním naporcujeme.

Brambory oškrábeme a uvaříme doměkka. Dochutíme solí a smaženou cibulí se slaninou, promačkáme.

Zeleninu na salát umyjeme – nakrájíme rajčata, nastrouháme okurky. Přidáme cibuli, dochutíme solí, pepřem, cukrem a octem, popř. česnekem.

Zdroj: Plněná panenka, šťouchané brambory s cibulí a slaninou, rajčatovo-okurkový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-panenka [On-line 19.10.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.