Ingredience
- vývar 800 ml
- česnek 8 stroužků
- máslo 1 dávka
- smetana na vaření 1 kus
- hladká mouka 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
Z másla a mouky si uděláme světlou jíšku, kterou za stálého míchání rozředíme vývarem, podusíme a přidáme většinu drceného česneku. Dolijeme vývar a vaříme. Potom přilijeme smetanu, chceme-li mít polévku hustší, můžeme v ní rozkverlat trochu hladké mouky a opět aspoň deset minut povaříme. Nakonec dochutíme a zvlášť orestujeme plátky česneku na ozdobu, tím posypeme povrch polévky.
Zdroj: Krémová česnečka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-cesnecka-0 [On-line 18.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář