Ingredience
- mražený špenát 500 g
- stroužky česneku 4 kusy
- sůl, pepř, cukr 1 dávka
- větší cibule 1 kus
- zeleninový vývar 1 l
- smetana na vaření (malinko si necháme na servírování) 200 ml
- křepelčí vajíčka 15 kusů
- řeřicha k podávání 1 dávka
- muškátový oříšek 1 špetka
Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme ji na másle na mírném ohni. Zasypeme ji špetkou cukru, aby zkaramelizovala. Minutu před dokončením cibule přidáme utřený česnek se solí a ještě opražíme minutku společně s cibulí.
Přidáme rozmrazený špenát, chvíli restujeme, poté zalijeme vývarem a povaříme 10 minut. Mezitím si ve vroucí vodě s kapkou octa a špetkou soli (aby nám nepraskla skořápka) uvaříme křepelčí vajíčka.
Ochutnáme, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný muškátový oříšek a smetanu a povaříme dalších pět minut.
Polévku rozmixujeme, opět ochutnáme a případně dochutíme. Oloupeme křepelčí vajíčka.
Krém nalijeme do talířů, ozdobíme smetanou, vložíme rozpůlené křepelčí vajíčko a posypeme nastříhanou řeřichou.
Zdroj: Špenátový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spenatovy-krem [On-line 20.12.2012]
Poslední tip, trik či komentář