reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šunkové topinky a la mozzarella

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 4 plátky – parmská šunka
  • 4 krajíce – domácího chleba
  • 1 kus – mozzarella
  • pár lístků – bazalka
  • 2 lžičky – kapary
  • 1 kapka – extra panenský olivový olej
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě mletý pepř
  • aviár z nakládaných rajčat -
  • 500 g – cherry rajčata
  • 3 lžíce – extra panenský olivový olej
  • 2 kusy – menší cibule
  • 2 stroužky – česnek
  • 3 kuličky – nové koření
  • pár kapek – čerstvá citronová šťáva
  • 1 špetka – sůl
  • 1 špetka – čerstvě mletý bílý pepř

Připravte si kaviár z rajčat. Rajčátka nařízněte, přelijte horkou vodou a oloupejte. Zbavte je jader a nakrájejte na malé kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno.
V pánvi na horkém oleji zpěňte cibuli. Přidejte rajčata, česnek, koření a krátce orestujte. Směs na mírném ohni poduste a občas zamíchejte. Kaviár z rajčat by měl mít konzistenci hustší kaše. Nakonec jej podle chuti osolte a zakápněte citronovou šťávou.
Předehřejte troubu na 180 stupňů C.
Krajíce vložte do trouby a opečte. Jednu stranu chleba potřete kaviárem z rajčat.
Plátky šunky nakrájejte na menší kousky a rozdělte na krajíce chleba.
Mozzarellu nakrájejte na plátky a položte na krajíce chleba se šunkou. Přidejte kapary, lehce osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Topinky položte na plech s pečicím papírem a zhruba na 3 minuty je vložte do trouby.
Hotové topinky vyndejte z trouby, ozdobte lístky bazalky a podávejte.

Zdroj: Šunkové topinky a la mozzarella; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/sunkove-topinky-a-la-mozzarella.html [On-line 26.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.