reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jinačí sekačka

Ingredience pro přípravu receptu:

  • 600 g – mletá vepřová plec
  • 1 kus – starší houska
  • 2 kusy – vejce
  • 8 lístků – šalvěj
  • 1 kus – cibule – najemno nakrájená
  • 2 stroužky – prolisovaný česnek
  • 1 snítka – rozmarýn
  • olivový olej
  • kvalitní kečup
  • sůl
  • pepř

Předehřejeme troubu na 180 °C.
Nakrájíme housku na kostičky a spolu s vejcem ji dáme do větší mísy. Přidáme mleté maso, cibuli, česnek a najemno nasekané bylinky. Osolíme, opepříme a vypracujeme hladkou masovou směs.
Připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Z masa uděláme válec o průměru 10 cm a dáme ho na plech.
Maso zakapeme olivovým olejem a pořádně potřeme kečupem.
Sekanou vložíme do trouby a pečeme při 170 °C Celsia přibližně hodinu.
Hotovou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme ideálně s domácími hranolky nebo vařenými brambory či s kaší.

Zdroj: Jinačí sekačka; Když vaří táta TV Prima http://www.kdyzvaritata.cz/jinaci-sekacka.html [On-line 26.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.