Potřebujeme:
- 200 g vepřových jater,
- 500 g vepřového mletého masa,
- ½ kg brambor, 3 vejce,
- 300 ml smetany, 3 cibule,
- 2 a ½ lžíce hladké mouky,
- hrst sušených hub,
- hrst čerstvých žampionů,
- 3 rohlíky,
- 5 ks jarní cibulky,
- 2 lžíce másla,
- 1 dcl bílého vína,
- parmazán,
- bazalku,
- olej, sůl, pepř, drcený kmín
Na oleji opečeme nakrájenou cibulku a nakrájené rohlíky. Přendáme do mísy s mletým masem a přidáme nakrájená játra. Osolíme, opepříme, smícháme a zahustíme moukou. Brambory nakrájíme na kostičky a předvaříme cca 5 minut.
Z mletého těsta utvoříme buletky a opečeme na pánvi. Vyndáme, na zbytku oleje opečeme zbytek cibule, jarní cibulku, namočené houby a žampiony, zalijeme vínem a smetanou, osolíme, opepříme a necháme zredukovat.
Do zapékací misky naskládáme buletky, nasypeme vařené brambory, přidáme čerstvou bazalku, dáme opět vrstvu buletek a zalijeme omáčkou. Posypeme parmazánem a dáme do trouby na 30 minut při 220 °C.
Zdroj: Zapečené masové buletky v houbové omáčce; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/zapecene-masove-buletky-v-houbove-omacce.html [On-line 05.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář