reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Ingredience

  • vepřová panenka (300g/porce) 1500 g
  • brambory 1500 g
  • olivový olej 1 kapka
  • tymián 1 špetka
  • pepř a sůl 1 špetka
  • na pepřovou omáčku:
  • smetana (12% – 33 %) 500 ml
  • pepř barevný 1 dávka
  • máslo (kus) 1 kus
  • hladká mouka dle potřeby 1 dávka
  • parmezán 50 g
  • sůl 1 špetka

Panenku odblaníme a naporcujeme přibližně na stejné kusy. Maso naložíme do oleje, pepře, soli a tymiánu a necháme v ledničce. Brambory oloupeme a uvaříme skoro doměkka, poté je dopečeme v troubě vyhřáté na 250 °C asi 15 minut. V kastrůlku si připravíme jíšku z másla a mouky, zalijeme smetanou a přidáme pepř, celé kuličky i drcený, necháme provařit a nakonec scedíme přes sítko. Omáčku poté dochutíme solí a parmezánem. Naložené maso necháme zatáhnout na rozehřáté pánvi ze všech stran, poté z každé strany necháme maso dělat jen asi dvě minuty. Mezitím si připravíme pekáč nebo pánev s poklicí, ve které budeme mít vývar, a rozehřejeme troubu na 250 °C. Orestované maso přendáme do nádoby s vývarem, přikryjeme poklicí a dáme do trouby, kde necháme přibližně pět minut dojít a povařit šťávu. Podáváme s brambory, přelité pepřovou omáčkou.

Zdroj: Vepřová panenka s pepřovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-s-peprovou-omackou [On-line 09.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.