Ingredience
- smetana ke šlehání 33% 500 ml
- moučkový cukr 120 g
- žloutek 6 kusů
- vaječný koňak na dochucení 1 dávka
- mleté mandle 70 g
na omáčku z lesních plodů:
- směs lesního ovoce 1 dávka
- červené víno (nemusí být) 100 ml
- cukr dle chuti 1 dávka
- solamyl 1 lžička
- troška pomerančové kůry 1 dávka
- čerstvé maliny nebo borůvky na ozdobu 1 dávka
1. Do našlehané šlehačky vmícháme cukr moučku, mleté mandle a žloutky. Dochutíme vaječným koňakem. Hotovým krémem naplníme silikonové formičky a vložíme do mrazáku. Před vyklopením zmrazené parfait obkrojíme nožem a lehce vytlačíme.
2. Rozvaříme lesní ovoce s trochou vody, přidáme cukr a červené víno (nemusí být) a zahustíme Solamylem rozmíchaným v troše vody. Můžeme přidat něco nastrouhané pomerančové kůry. Na talíři dozdobíme čerstvým ovocem, nejlépe malinami a borůvkami.
Zdroj: Smetanový parfait s lesním coulis; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smetanovy-parfait-s-lesnim-coulis [On-line 10.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář