Ingredience
- vejce 10 kusů
- ricotta (lučina, mascarpone, cottage apod.) 1 kus
- posekaná pažitka 2 lžíce
- smetana 10 lžic
- uzený sýr 10 plátků
- sušená či normální šunka 50 g
- parmazán 50 g
- máslo 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Žloutky a bílky oddělíme. Žloutky vymícháme se smetanou, solí a pepřem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho opatrně do žloutků. Ricottu vymícháme dohladka s pažitkou a osolíme.
2. Na pánvi rozpustíme máslo, vlijeme na ni vaječnou směs a necháme ji asi pět minut pozvolna opékat, dokud nebude ztuhlá i na povrchu. Poklademe sýrem a pršutem (šunkou), potřeme ricottovou směsí a posypeme parmazánem. Omeletu opatrně přeložíme a ještě necháme prohřát. Měla by být nadýchaná a lehoučká. Ještě posypeme parmazánem a podáváme se zeleninovým salátem nebo pečivem.
Zdroj: Plněná šlehaná omeleta; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/plnena-slehana-omeleta [On-line 18.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář