Ingredience
- cherry rajčata 500 g
- kuličky mozzarelly 2 balení
- žlutý meloun 1 kus
- parmská šunka 200 g
- olivový olej 4 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
- čerstvá bazalka 1 dávka
domácí housky:
- polohrubá mouka 500 g
- máslo 2 lžíce
- cukr 2 lžíce
- vejce 2 kusy
- kus droždí 1 dávka
- mléko 350 ml
- slunečnicová semínka 1 dávka
- hrubá sůl na posypání 1 dávka
1. Caprese: Cherry rajčata omyjeme, nakrájíme a poklademe na talíř. Přidáme kuličky mozzarelly, pokapeme olivovým olejem (tím nemusíme šetřit), osolíme, opepříme, dozdobíme čerstvou bazalkou.
2. Oloupeme žlutý meloun, dužinu nakrájíme na kostičky a obalíme šunkou. Podáváme na talíři společně s caprese.
3. Housky: Do domácí pekárny nalijeme teplé mléko s rozehřátým máslem, přidáme mouku, sůl, cukr, dvě vejce, slunečnicová semínka rozdrobíme droždí a program „těsto“ zadělá na housky za nás. Samozřejmě můžeme kynuté těsto udělat i známým postupem ručně. Po vykynutí vytvarujeme houstičky, necháme na plechu ještě dál kynout, potřeme vodou a posypeme hrubou solí. Do předehřáté trouby dáme péct na 180 stupňů Celsia na asi 30 minut.
Zdroj: Caprese, žlutý meloun s parmskou šunkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/caprese-zluty-meloun-s-parmskou-sunkou [On-line 19.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář