Ingredience
- hladká mouka 200 g
- vejce 1 kus
- vanilkový cukr 1 sáček
- griotka 5 cl
- šlehačka 1 kelímek
- čerstvé jahody 10 kusů
- višňový kompot 1 kus
- mandarinkový kompot 1 kus
- kompotované broskve 5 kusů
- mléko 500 ml
- strouhaná čokoláda 1 dávka
- cherry zmrzlina 1 dávka
- olej na smažení 1 dávka
- topink nebo poleva na ozdobu 1 dávka
V míse ušleháme vejce, cukr a mléko do řidšího těsta „na nit“. Lijeme na rozpálenou pánev s trochou oleje. Tvoříme tenké a stejnoměrně propečené palačinky, které pokládáme na předehřátý talíř. K jedné straně položíme špalík zmrzliny. Palačinku svineme a necháme uprostřed talíře. Ozdobíme topinkem, přelijeme griotkou a po celé délce nastříkneme šlehačku. Tu posypeme strouhanou čokoládou, doprostřed dáme jahodu, višně a další naložené ovoce, přidáme půlky čerstvých jahod a hned podáváme.
Zdroj: Café algerien s crepes cherry; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cafe-algerien-s-crepes-cherry [On-line 07.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář