Ingredience
- hovězí krk 1500 g
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 300 g
- cibule 1 kus
- červené víno 250 ml
- olej 1 dávka
- hovězí vývar 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- brambory 1 kg
- lahůdková cibulka 1 dávka
- kus másla 1 dávka
1. Kusy masa osolíme, opepříme a na oleji (sádle) necháme na pánvi ze všech stran zatáhnout. Když jsou orestované, přendáme maso do pekáče, kam přidáme kusy zeleniny a koření. Podlijeme vínem a vývarem a necháme tři hodiny táhnout (napůl péct a napůl dusit) do změknutí.
2. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmačkáme s máslem a lahůdkovou cibulkou. Kopečky brambor podáváme k masu s dušenou zeleninou, přelité šťávou.
3. Hlavní chod doplníme míchaným salátem ze směsi sezonních listových salátů s klasickou zálivkou vinaigrette.
Zdroj: Hovězí krk na víně ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-krk-na-vine [On-line 26.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář