reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí krk na víně

Ingredience

  • hovězí krk 1500 g
  • kořenová zelenina (mrkev, petržel, celer) 300 g
  • cibule 1 kus
  • červené víno 250 ml
  • olej 1 dávka
  • hovězí vývar 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka
  • brambory 1 kg
  • lahůdková cibulka 1 dávka
  • kus másla 1 dávka

1. Kusy masa osolíme, opepříme a na oleji (sádle) necháme na pánvi ze všech stran zatáhnout. Když jsou orestované, přendáme maso do pekáče, kam přidáme kusy zeleniny a koření. Podlijeme vínem a vývarem a necháme tři hodiny táhnout (napůl péct a napůl dusit) do změknutí.

2. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a rozmačkáme s máslem a lahůdkovou cibulkou. Kopečky brambor podáváme k masu s dušenou zeleninou, přelité šťávou.

3. Hlavní chod doplníme míchaným salátem ze směsi sezonních listových salátů s klasickou zálivkou vinaigrette.

Zdroj: Hovězí krk na víně ; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-krk-na-vine [On-line 26.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.