- 4 porce
- 4 artyčoky
- 4 cherry rajčata
- citronová šťáva
- salátové listy
- hrst petrželky
- olej extra virgin
- ocet balsamico
- parmazán na posypání
- sůl
Artyčoky musíme nejprve vyčistit: odstraníme vrchní tvrdé listy, odřízneme nohu a také špičku artyčoku. Poté je rozkrojíme napůl a očistíme od chloupků. Nakrájíme na tenké proužky a zakapeme citronem, aby nezčernaly. Přidáme olivový olej extra virgin, trochu petrželky, osolíme a necháme chvilku marinovat. Mezitím připravíme salát – smícháme salátové listy a půlky rajčat, dochutíme solí a octem balsamico. Nakonec přidáme artyčoky a posypeme parmazánem.
Zdroj: S Italem v kuchyni Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=701&u=342
Poslední tip, trik či komentář