reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Insalata con carpaccio di carciof – Salát s artyčoky

  • 4 porce
  • 4 artyčoky
  • 4 cherry rajčata
  • citronová šťáva
  • salátové listy
  • hrst petrželky
  • olej extra virgin
  • ocet balsamico
  • parmazán na posypání
  • sůl

Artyčoky musíme nejprve vyčistit: odstraníme vrchní tvrdé listy, odřízneme nohu a také špičku artyčoku. Poté je rozkrojíme napůl a očistíme od chloupků. Nakrájíme na tenké proužky a zakapeme citronem, aby nezčernaly. Přidáme olivový olej extra virgin, trochu petrželky, osolíme a necháme chvilku marinovat. Mezitím připravíme salát – smícháme salátové listy a půlky rajčat, dochutíme solí a octem balsamico. Nakonec přidáme artyčoky a posypeme parmazánem.

Zdroj: S Italem v kuchyni Makro http://www.makro.cz/index.php?page_id=701&u=342

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.