Ingredience
- vývar z drůbežího masa 2 l
- mladé karotky 6 kusů
- hrášek 200 g
- brambory, předem uvařené 200 g
- kořenová petržel 5 lžic
- máslo 100 g
- cibule 1 kus
- zelená posekaná petržel 1 hrst
- sůl a pepř 1 špetka
Nejdříve si pokrájíme najemno polovinu cibule a nakrájíme si na kolečka mladou mrkev a petržel. Na pánvičce si rozpustíme asi 80 g másla. Na malé kostičky nakrájené uvařené brambory opečeme na rozpuštěném másle do zlatova, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, petržel a hrášek a vše společně ještě chvilku opékáme. Opečené brambory s mladou kořenovou zeleninou dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme společně 15 minut, aby došlo ke spojení chutí. Polévku poté dle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem, přidáme trošku másla a hrst nasekané petrželové natě. Přidáme uvařené domácí nudle.
Zdroj: Lehká letní polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lehka-letni-polevka [On-line 02.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář