Ingredience
- 600 g šunkové kýty z kostí a kůží
- 10 g hřebíčku
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 l 100% jablečného moštu
- 30 g třtinového cukru
- 2 lžíce medu
- 10 g badyánu
- 10 g zázvoru
Do jablečného moštu přidáme třtinový cukr, med a badyán. Až se bude směs vařit, přidáme do ní nakrájený zázvor. Kůži šunky nařežeme na kostičky. Do řezů vtlačíme hřebíček a rozmarýn. Poté šunku dáme do pekáče. Stranu s hřebíčky potřeme medovou směsí. Pečeme 60 minut při 180 stupních. Během pečení šunku stále potíráme.
Zdroj: Pečená šunková kýta; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2248-pecena-sunkova-kyta/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář