Ingredience
- zadní hovězí 200 g
- kuřecí prsa 200 g
- klokaní maso 200 g
- vepřová pečeně nebo kýta 200 g
brambory:
- velké brambory 7 kusů
- česnek 3 stroužky
- tvrdý sýr 100 g
- olej 1 dávka
marináda:
- grilovací koření 1 špetka
- olivový olej 1 šálek
- sójová omáčka 2 lžíce
- worcestrová omáčka 2 lžíce
- plechovka piva 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
Nejlépe dva dny dopředu si naložíme maso. Maso lehce osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a zalijeme olivovým olejem, oběma omáčkami a pivem a dáme rozležet do lednice aspoň přes noc. Všechny steaky pak usmažíme na rozpáleném oleji na pánvi. Brambory povaříme ve vroucí vodě, poté je nakrojíme, dovnitř vetřeme drcený česnek rozmíchaný s olivovým olejem a dáme dopéct na plech do trouby. Na závěr necháme na bramborách gratinovat nastrouhaný tvrdý sýr.
Zdroj:Steak několika druhů; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/steak-nekolika-druhu[On-line 07.02.2014]
Poslední tip, trik či komentář