Ingredience
- kysané zelí 1 sklenice
- pikantnější papriková klobása 3 kusy
- brambory 3 kusy
- cibule 1 kus
- smetana na vaření (nebo zakysaná smetana) 1 kus
- olej 1 dávka
- sladká mletá paprika 1 lžíce
- instantní jíška dle potřeby 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, poté přidáme nadrobno nakrájenou klobásu, osmahneme, promícháme a zalijeme vodou. Přidáme brambory a zelí (pokud není příliš kyselé i s nálevem) a necháme vařit. Když jsou brambory měkké, zahustíme vlastní nebo instantní jíškou a přidáme smetanu. Dochutíme solí a pepřem.
Zdroj: Zelňačka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zelnacka-2 [On-line 08.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář