Ingredience
- šalvěj 0.5 lžiček
- toustový chleba 100 g
- jedlá soda 0.5 lžiček
- celer 100 g
- slunečnicový olej 90 ml
- vejce 1 kus
- prášek do pečiva 0.5 lžiček
- krůtí maso 150 g
- polohrubá mouka 200 g
- cibule 3 kusy
- podmáslí 300 ml
- sůl 0.5 lžiček
- tymián 0.5 lžiček
- čerstvá petrželka 2 lžičky
- mletý pepř 0.5 lžiček
- majoránka 0.5 lžiček
- sůl 1 špetka
1. Cibuli očistíme, nakrájíme a na troše tuku orestujeme. Toustový chléb nakrájíme na kostky a namočíme do podmáslí. Okrájíme bulvu celeru, omyjeme ji a nadrobno nakrájíme. Krůtí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky.Maso a celer restujeme asi pět minut ve 30 ml horkého oleje. Nezapomene promíchat a necháme vychladnout. Troubu zahřejeme na 200 °C. Do důlků v plechu na pečení muffinů vložíme papírové košíčky.
2. Mouku promícháme s cibulí, bylinkami, práškem do pečiva a jedlou sodou. Rozkvedláme vejce, přidáme 60 ml oleje, restované maso s celerem a chléb namočený v podmáslí. Promícháme. Přisypeme směs s moukou a mícháme, dokud všechny suché přísady nezvlhnou. Těsto rozdělíme do papírových košíčků. Bylinkové muffiny s krůtím masem pečeme 30 minut v troubě na prostřední liště. Plech vyndáme z trouby a muffiny necháme ještě tři minuty odpočinout ve formě.Bylinkové muffiny s krůtím masem podáváme ještě teplé.
Zdroj: Bylinkové muffiny s krůtím masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bylinkove-muffiny-s-krutim-masem [On-line 09.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář