Ingredience
- stehna a kuřecí skelety 2 kusy
- mrkev 1 kus
- celer 1 kus
- petržel 1 kus
- snítky petrželové natě 1 dávka
- nové koření 5 kuliček
- celý pepř 3 kuličky
- drůbeží játra 300 g
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- hladká mouka dle potřeby 1 dávka
- majoránka 1 špetka
- vejce 1 kus
- sůl a pepř 1 špetka
Vývar založím tak, že do chladné vody vložím drůbeží kosti a maso. Nechám uvařit a během varu sbírám pěnu. Pak přidám kořenovou zeleninu a koření a sůl, taktéž nať z petržele. Vařím asi dvě a půl hodiny. Poté vývar scedím a případně dochutím solí. Měkkou kořenovou zeleninu nakrájím na kostičky a vrátím do polévky, přidám i část obraného masa. Z namletých jater, strouhanky, vejce, česneku, majoránky a soli si udělám těsto na knedlíčky, které hezky vytvaruji a uvařím. Nakonec ještě klasicky uvařím ve vodě deset minut domácí nudle a polévku dozdobím petrželkou.
Zdroj: Drůbeží vývar, knedlíčky, domácí nudle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/drubezi-vyvar-knedlicky-domaci-nudle [On-line 31.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář