reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paštika z drůbežích jater

Ingredience
paštika:

  • krůtí játra 250 g
  • kuřecí játra 250 g
  • máslo 1 kostka
  • smetana 125 ml
  • cibule 1 kus
  • česnek 4 stroužky
  • nové koření mleté 1 špetka
  • majoránka 1 špetka
  • rozmarýn 1 dávka
  • tymián 1 dávka
  • brusinky 50 g
  • mandle 50 g
  • sůl a pepř 1 špetka

domácí chéb:

  • hladká mouka 320 g
  • cukr 1 lžíce
  • sušené droždí 1 lžička
  • máslo 1 lžíce
  • sušené mléko 1 lžíce
  • drcené ořechy (nemusí být) 3 hrsti
  • půl lžíce soli 1 dávka
  • brusinky 80 g

1. Pokrájenou cibuli a česnek usmažíme na másle, přidáme játra, koření a dusíme do změknutí. Směs smícháme se zbytkem másla a se smetanou a rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme mandle a brusinky a zamícháme. Paštiku dáme do lednice ztuhnout. Podáváme ideálně s dobrým domácím pečivem až po šesti hodinách, aby paštika dobře ztuhla.

2. 200 ml vody, máslo, sůl, sušené mléko, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme základní program. Před ukončením hnětení přisypeme nasekané ořechy a brusinky. Poté pekárna nechá těsto vykynout a následně upeče. Také můžeme vykynuté těsto upéct v horké troubě, pokud chceme křupavější kůrku.

Zdroj: Paštika z drůbežích jater; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-drubezich-jater [On-line 04.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.